Hvordan kan man se, hvor man skylder penge?

Nogen gange kan det være svært at få et overblik over, hvem man egentlig skylder penge. Måske har du gennem mange år ignoreret alle rudekuverterne?

Så er det ikke altid ligetil at finde ud af, hvem man egentlig skylder penge til. Man kan selvfølgelig sætte sig ned og vente, til den næste rudekuvert dukker op – Men der kan gå længe imellem, hvis man for eksempel er erklæret insolvent i fogedretten.

Men der er heldigvis steder, hvor du kan finde oversigt over din gæld, altså oplysninger om, hvem du skylder penge – og ikke mindst hvor mange penge du skylder hver kreditor.

Det er vigtigt at få et overblik over dine kreditorer – Så du kan lægge den rette plan til afvikling af gælden

Når du skal lede efter dem du skylder penge, kan du inddele dine kreditorer i to grupper: Dels de offentlige. Det er gæld til eksempelvis Skat, kommuner eller andre offentlige myndigheder.

Så er der de private kreditorer. Det er typisk banker, finansieringsselskaber, telefonselskaber, antenne- og tvleverandører og lignende.

Derfor er der primært to steder, hvor du kan se, hvem du skylder penge til:

Se gæld til det offentlige hos Skat

2014-10-28_21-27-26

Hvis du logger ind på Skats hjemmeside, kan du se, om du skylder penge til det offentlige. Du kan også se, om der er private virksomheder der har indberettet renteudgifter eller lignende.

Du skal bruge dit nemid for at logge ind i Skat selvbetjening. Det kan du gøre her.

På din årsopgørelse kan du blandt andet se, hvor meget gæld der er indberettet fra banker og finansieringsselskaber. Du kan ikke se gæld hos andre private virksomheder.

Se hvilke private du skylder penge hos RKI

Det bedste sted at søge efter gæld hos private kreditorer er hos RKI. Du kan enten kontakte deres forbrugerservice, og bestille en udskrift. Så kan du se, hvem der har registreret dig i RKI.

En anden mulighed er, at du logger ind på dininfo.dk med dit NEMid. Så kan du se online, hvem du skylder penge, og ikke mindst hvor stor gæld du er registreret for.

Indsæt kreditorer i en gældsoversigt

Når du har et billede af, hvilke kreditorer du skylder penge, bør du indsætte dem i en gældsoversigt. På den måde har du overblik over, hvor mange, og hvem du skylder penge. Gældsoversigten kan du også bruge sammen med dit budget, til at starte på tilbagebetaling. Jeg vil anbefale dig at benytte sneboldmetoden, som du kan læse mere om her.

Kort fortalt går sneboldmetoden ud på, at du betaler de mindste gældsposter først. 

Du bør også kontakte dine kreditorer, for at få en nøjagtig oversigt over hvor meget du skylder. Der kan let være løbet renter på din gæld, således at den er større end hvad du kan se på eksempelvis dininfo.dk

Har du spørgsmål? Skriv dem gerne i kommentarfeltet herunder, så vil vi svare hurtigt

4 Responses to Hvordan kan man se, hvor man skylder penge?

 1. Lizzi 18. august 2015 at 22:17 #

  Hej
  Jeg syntes ikke jeg kan se i skat om jeg skylder gæld til det offentlige? Det syntes jeg man tidligere har kunnet se. Hvor kan man se det hende?

  • LFGR.dk 25. august 2015 at 21:24 #

   Det er vist helt korrekt, at man ikke længere kan se en oversigt online. I stedet skal du kontakte SKAT på telefon eller email, og få en restanceattest, som det hedder.

 2. Morten 20. januar 2016 at 19:26 #

  Du kan vist se det inde under “personlige skatteoplysninger” eller noget i den art.
  Jeg kunne ihvertfald se en oversigt over gæld til div.

 3. Jep 26. april 2016 at 5:00 #

  Hej

  Jeg loggede ind på RKI for at se, hvor meget jeg stod registreret med efterhånden, da jeg har stået der i mange år, men fik meddelelsen om, at jeg ikke var registreret der. Registreringen må jo så være blevet slette, men gælder består jo stadig. Er der ikke andre registre man kan logge sig ind i for at se, hvem man skylder penge ?

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes