RKI – Fup og fakta om Ribers

RKI. De fleste der har været i økonomiske problemer kender formentlig de tre bogstaver, og det røde logo, som pryder mange breve fra inkassobureauer og kreditorer.

Men hvad er RKI egentlig for en størrelse, og hvad er fup og fakta om RKI? Det vil jeg forsøge at redegøre for i denne artikel.

Hvad er RKI

RKI logoRKI er et register over dårlige betalere. Det var tidligere kendt under navnet Ribers Kredit Information, som senere blev forkortet til RKI. Nu er RKI ejet af Experian, som udover RKI driver en række andre tjenester for deres kunder.

Oplysningerne i RKI bruges primært af virksomheder, når de skal finde ud af, om du er kreditværdig. Det er også virksomhederne der indberetter dig, hvis du ikke betaler dine regninger til tiden.

Facts om RKI

Der er registreret ca. 230.000 personer i RKI
Tilsammen skylder de knap 17 milliarder kr
I gennemsnit skylder hver registrerede 75.000 kr
Den største gruppe i RKI er de 41-50 årige.
Hver dag foretager RKI’s kunder mere end 20.000 søgninger på personer i RKI

Både privatpersoner og virksomheder kan registreres i RKI.

Hvad betyder RKI registrering for dig?

Det har ret alvorlige konsekvenser for dig, hvis du bliver registreret i RKI. En hel del dagligdags ting bliver lidt mere besværligt. En af de mest indlysende er selvfølgelig, at du ikke kan optage nye lån. Men du vil formentlig også få spærret dit benzinkort, eller få nægtet at få oprettet mobilabonnementer.

Noget så simpelt som at købe et par briller på afbetaling vil heller ikke være muligt for dig. Du vil måske også opleve, at du skal forudbetale ting, som normalt betales på faktura. Eksempelvis levering af håndværkerydelser og lignende.

Ny bank? Kig dig for som RKI registreret, for nogle banker tilbyder ikke netbank med betalingsservice til RKI registrerede

Det kan også være temmelig besværligt at skifte bank, selvom alle banker skal tilbyde dig en basiskonto. Men de behøver ikke tilbyde dig et dankort, og det vil du få svært ved at få som RKI registreret. I stedet vil du kunne få et debitkort, som ikke kan overtrækkes, eller måske et simpelt hævekort.

Men faktisk bør du ikke være så ked af det. Er du plaget af gæld, kan en registrering i RKI faktisk være en god ting. Den forhindrer nemlig, at du falder for fristelsen, og optager flere lån. Det kan du iøvrigt læse mere om her.

Hvad skal der til, for at komme i RKI?

Det første skridt er selvfølgelig, at du skylder en virksomhed eller person penge. Minimumsgrænsen for registrering i RKI er 200 kr. Men skylder du under 1.000 kr kommer du i et særligt lukket register, som ikke oplyses til RKI’s kunder. For at de kan finde dig ved en søgning i RKI, skal du skylde mindst 1.000 kr.

Derudover skal virksomheden have sendt dig mindst tre rykkere, hvori de i den sidste rykker skal have gjort opmærksom på, at du vil blive indberettet til RKI, hvis du ikke betaler.

Kravene for, hvornår man må registrere en person er fastsat i persondataloven.

Krav for registrering for gæld til det offentlige: Der gælder skærpede krav for det offentlige. For at du kan registreres i RKI for gæld til det offentlige, skal du skylde mindst 7.500 kr. Der skal gå mindst 4 uger, fra du gøres opmærksom på at du vil blive registreret, til du rent faktisk bliver registreret i RKI.

Krav for registrering for gæld til den finansielle sektor: Hvis kreditor er en bank, et finansieringsselskab, forsikringsselskab eller lignende, gælder at sagen skal være kommet til offentligt kendskab. På almindeligt dansk betyder det, at der skal være afsagt en dom i fogedretten eller en almindelig retsinstans. Gælden skal være mindst 1.000 kr.

Hvornår må man ikke registreres i RKI?

Hvis du ikke er enig med kreditor i, at du skylder penge, må RKI ikke registrere dig. Hvis du får meddelelse om, at du er registreret, skal du kontakte RKI, og gøre opmærksom på, at du ikke er enig i at du skylder penge. Så vil du blive slettet, mens sagen undersøges. Det kan betyde, at kreditor skal have rettens ord for, at du skylder pengene. Men det kan ofte også klares rent administrativt, hvis kreditor kan dokumentere kravet overfor RKI.

Unge under 18 må ikke registreres i RKI. Hvis det sker, skal man straks kontakte RKI, og gøre opmærksom på, at den registrerede er under 18. Så skal vedkommende slettes med det samme. Det samme gælder for personer, der er umyndiggjort. I sådanne tilfælde skal en værge godkende en handel eller aftale, for at den umyndiggjorte  kan registreres i RKI. For at en person skal kunne registreres, skal man være 18 på datoen for kreditgivningen. Man kan altså ikke registrere personer, som har stiftet gæld, før de blev 18, i det øjeblik de så fylder 18.

Hvor længe er man registreret i RKI?

Man kan maksimalt være registreret i RKI i 5 år. Derefter slettes registreringen. Hvis man betaler hvad man skylder, bliver registreringen også slettet.

Gælden forsvinder ikke eftter de 5 år – Du skylder stadig penge. Du står bare ikke i RKI for den gæld mere.

Hvis man har været registreret i 5 år, og får slettet sin registrering består gælden stadigvæk. At få slettet sin RKI registrering er ikke det samme som at gælden forsvinder. Du vil stadig skylde pengene, og kreditor kan stadig forsøge at få penge ud af dig ved at hive dig i fogedretten. Derfor bør du selvfølgelig altid arbejde på at betale hvad du skylder, fremfor blot at vente på at registreringen udløber.

Når din registrering er blevet slettet efter 5 år, kan du ikke registreres igen for den samme gæld.

Hvis du betaler det skyldige inden de 5 år, kan du blive slettet så snart du har betalt alt hvad du skylder til den enkelte kreditor. Det er kreditor der skal bede RKI slette dig, så du skal kontakte kreditor, når du har betalt hvad du skylder, så de kan få dig slettet.

Hvordan undgår du at komme i RKI?

Har du fået rykkere fra en kreditor eller måske inkassovarsel fra en advokat? Så er det nu du skal gøre noget. Hvis du har mulighed for at betale noget eller hele gælden, skal du kontakte kreditor med det samme, og fortælle at du vil betale med det samme. Et varsel om registrering i RKI bør man reagere på meget hurtigt.

Hvis du ikke kan betale alt hvad du skylder, har du ofte mulighed for at lave en ordning med kreditor. Så vil du i de fleste tilfælde undgå at blive registreret i RKI, så længe du overholder din aftale.

Men du skal kun indgå en aftale, hvis du er sikker på at kunne overholde den. Hvis du ikke har råd til at betale bare lidt, bør du også meddele dette til kreditor. Så vil du formentlig ikke komme udenom registreringen i RKI.

Hvis du først er blevet registreret i RKI, og indgår en afbetalingsaftale med kreditor, vil du oftest først blive slettet, når du har betalt hele gælden. Kun i særlige tilfælde, eksempelvis når du har overholdt aftaler til punkt og prikke gennem længere tid, vil en kreditor gå med til at slette deres registrering i RKI.

Står jeg i RKI?

2014-11-09_21-13-50Hvis du bliver registreret i RKI, vil du få et brev om registreringen. Du kan dog altid se din status, ved at benytte hjemmesiden dininfo.dk. Det kræver blot at du logger ind med NemID. Det er kun privatpersoner der kan se, om de er registreret på dininfo.dk. Virksomheder kan også registreres i RKI, men de kan ikke benytte online løsningen.

En anden mulighed er at kontakte RKI’s kundeservice, hvis du vil vide om du står i RKI. Du finder kontaktoplysninger på deres hjemmeside.

 

Kan man låne penge når man står i RKI?

Formålet med RKI registret er, at give virksomheder en mulighed for at kreditvurdere potentielle kunder. Hvis en virksomhed finder, at du er registreret som dårlig betaler, vil det være næsten umuligt at få et lån hos banker og udbydere af forbrugslån. Der findes virksomheder, som reklamerer med “lån trods RKI”, men så er vi ude på det grå eller sorte marked.

Pas på lånehajer og Lån Trods RKI hjemmesider – De er kun ude på at malke dig

Hvis du lykkes med at få et lån gennem en af disse, vil du opleve cowboylignende vilkår, skyhøje renter og tvivlsomme inddrivelsesmetoder. Det må absolut frarådes at bruge disse lånehajer, hvis du er registreret i RKI.

Der findes også hjemmesider, der reklamerer med, at de kan hjælpe dig med at søge om lån trods rki. De er oftest kendetegnet ved, at du skal betale et gebyr. Du kan så godt som regne med, at dette gebyr er tabt. Hjemmesiden, og virksomheden bag hvis der da findes en, er kun sat i verden for at tjene penge på gældsramte. Du vil ikke få et lån ud af det.

Kan man registrere sig selv i RKI?

I Norge og flere andre lande, er det muligt at registrere sig selv i registre over dårlige betalere. Det er primært et værktøj for socialt udsatte, sindslidende og lignende, som derved begrænses i muligheden for at optage lån og gældsætte sig i håbløs grad.

Det er desværre ikke muligt at registrere sig selv i RKI i Danmark, selvom flere organisationer og politiske partier mener at det vil være en god ide. Datatilsynet har åbnet op for muligheden, så det er op til RKI at tilbyde en løsning for folk, der ikke ønsker kredit. Du kan læse mere om frivillig registrering i RKI her.

Har du spørgsmål eller kommentarer til RKI og registrering, er du velkommen til at skrive dit spørgsmål herunder.

 

48 Responses to RKI – Fup og fakta om Ribers

 1. susanne hansen 6. februar 2015 at 12:15 #

  hej
  jeg forstår ikke hvordan man kan havne i rki når man overholder sine aftaler med firmaet.
  hvad gør man for at blive slettet og har ikke modtaget brev om at jeg er registreret i rki så hvad gør man i den situation. firmaet der har indberettet mig kan jeg ikke få fat i.
  venlig hilsen
  susanne hansen

  • LFGR.dk 7. februar 2015 at 10:28 #

   Hej Susanne – Du er nødt til at kontakte RKI om det, hvis du ikke kan få fat i virksomheden der har indberettet dig. Hvis du mener at de har indberettet dig uberettiget, så kan du lave en indsigelse mod indberetningen. Derved bliver den slettet, så længe RKI behandler sagen. Hvis de så giver virksomheden ret i, at indberetningen er ok, vil du igen stå som registreret.

 2. Henrik 21. april 2015 at 21:48 #

  såfremt man skylder – ved landsretsdom 500.000 – og man står registreret i RKI med dette beløb. Så vil man efter 5 år blive slettet, selvom man stadig skylder de 500.000,- . Kan man så fortsat havne i RKI når der skal beregnes renter over denne gæld på de 500.000, og renterne heller ikke betales, og disse også forsøges opkrævet via fogedretten?

  vh
  henrik

  • LFGR.dk 30. april 2015 at 21:05 #

   Hej Henrik

   Når din registrering slettes efter 5 år, kan du ikke registreres for den samme gæld igen. Det gælder også for renter af denne gæld.

 3. Susanne bøgestrøm-nielsen 16. maj 2015 at 21:34 #

  Jeg er kommet i rki for noget min mand har købt i mit navn jeg opdaget det først da han blev syg og jeg skulle til at betale regninger og prøve at tage et lån til reparation af min bil da fik jeg at vide at jeg var i rki har aldrig set et brev om det eller andet der omhandler det skyldte så jeg blev ret overreskede over at han kunne stifte gæld i mit navn uden jeg har givet mit aksept til det vil selfølgelig godt vide hvordan jeg kommer ud af det da jeg står i en slem situation nu syntes ikke det kan være rigtigt at jeg skal betale får noget de har givet ham lov til at købe uden mit samtykke.

  • LFGR.dk 16. maj 2015 at 21:42 #

   Hej Susanne – Du skal kontakte RKI – Du kan se kontaktmuligheder her: http://www.experian.dk/registreret-i-rki/index.html. Så vil de kunne svare på, om der er mulighed for at du får slettet din registrering. Det kræver indsigt i sagen, som jeg ikke har ud fra ovenstående.

 4. Michelle 15. juli 2015 at 12:06 #

  Hej,
  Når man har betalt det beløb man skylder, bliver man så fjernet i RKI med det samme? Og hvor længe efter kan virksomheder osv. se at man har stået i RKI?

  • LFGR.dk 15. juli 2015 at 12:40 #

   Så snart virksomheden har registreret din betaling, bør de give RKI besked. Så du kan regne med, at du normalt slettes indenfor dage eller få uger efter du har betalt hvad du skylder.
   Når du er slettet, kan virksomheder ikke se, at du har været registreret tidligere.

 5. [email protected] 27. juli 2015 at 8:56 #

  når man har betalt sin gæld til rki og bliver slettet kan alle firmaer så se det med det samme eller

  • LFGR.dk 2. august 2015 at 6:29 #

   Ja, så snart din gæld er betalt, og kreditor har give kreditoplysningsvirksomheden (RKI) besked, vil du ikke være registreret, og dermed kan andre virksomheder ikke se, at du har været registreret i RKI for den gæld.

 6. tim 30. juli 2015 at 19:26 #

  hej. håber der er nogen der kan hjælpe mig. når man står i rki. og du er ikke selv om at stifte gælden. er det så lovligt man står i rki. for min eks og jeg står for gælden. men på rki står som om jeg kun står for gælden. håber at få svar hurtigst muligt

  • LFGR.dk 2. august 2015 at 6:28 #

   Hvis du hæfter for den del af en gæld, vil du blive registreret for den del alene. Virksomheder, og andre der trækker oplysninger fra RKI kan ikke se, om der er andre der hæfter for den samme gæld – De kan kun se dine oplysninger.

 7. Jens 21. august 2015 at 16:01 #

  Hej.
  Jeg har to spørgsmål

  1) Bliver man automatisk slettet fra RKI efter der er gået 5 år, eller skal man selv holde øje med hvor langt tid der er gået fra man fik gælden, også ringe selv ind efter 5 år og be dem om at slette den?

  2) Når man så er blevet slettet efter 5 år, betyder det så at virksomheder og firmaer, ikke kan se at man har stået i RKI, og at man så kan komme til at låne eller lave finansiering igen?

  På forhånd tak for hjælpen og en rigtigt god og informerende side! 🙂

  Mvh. Jens

  • LFGR.dk 25. august 2015 at 21:32 #

   Ja, du bliver automatisk slettet 5 år efter gælden er registreret.
   Når du så er slettet for den gældspost, og du ikke er regisreret for andre, vil andre virksomheder ikke kunne se, at du er registreret i RKI. Men har du andre gældsposter, vil de stadig kunne se disse.

 8. A 5. september 2015 at 15:51 #

  Hej jeg skylder 8274 kr. til RKI og jeg har afbetalt med 300 kr. siden dec. 2014 til og med nu sep 2015, og dvs. min gæld er på 5274 kr. Men inde på mininfo står der stadig det første beløb! så jeg blev i tvivl og kontaktede dem og spurgte hvor meget jeg skylder og der fik jeg det her svar:

  Din gæld er d.d. på 7.206,21 Kr. og der mangler at blive betalt 32 afdrag.

  Denne besvarelse er fra aug 2015. 32 mdr vil sige 9600 kr. som er mere en min gæld og så har kalkuleret helt forkert jo.

  Er det mig der er helt galt på den? eller skulle lige tag snak med dem og få dem til at tjek bogholderiet igen?

  • LFGR.dk 6. september 2015 at 20:55 #

   Du har formentlig ikke selv regnet renter med? Når du laver en betalingsordning om afbetaling af gæld, vil kreditor for det meste lægge renter til undervejs. Det kan blive til ret mange penge, hvis man ikke afbetaler hurtigt nok.

   Den gæld du kan se på mininfo er den gæld som du oprindeligt er registreret for. Det vil sige, at du ikke kan se hvor meget gælden er nu – Den vil stå til det oprindelige beløb lige indtil du har betalt hele gælden.

 9. Mor til et barn 7. september 2015 at 17:12 #

  Hej jeg ville gerne høre om nogen kunne besvare dette spørgesmål.. jeg står registreret i RKI men er nu flyttet til Sverige. . Hvor længe skal min adresse Være udenfor DK til de sletter mig fra RKI.??? PÅ FORHÅND TAK JUJU

  • LFGR.dk 7. september 2015 at 22:10 #

   Selvom du flytter til udlandet, bliver du først slettet efter 5 år, eller når gælden er betalt.

 10. Lone 8. september 2015 at 16:41 #

  Hej

  Modtager ens bank en notifikation om, at man er blevet registret i RKI, eller er det noget banken skal undersøge for at få det at vide?

  Lone

  • LFGR.dk 8. september 2015 at 20:39 #

   Det er mit indtryk, at det er meget forskelligt fra bank til bank. Jeg har hørt om talrige, som er blevet kontaktet af deres bank, efter en indberetning til RKI – Formentlig fordi banken kontrollerer RKI-status på kunder med jævne mellemrum.

 11. Ronnie 23. september 2015 at 21:52 #

  Hej.

  Jeg stå i Rki og betaler et afdrag hver måned. Mit spørgsmål er så at hvis jeg efter at være blevet slettes når de 5 år er gået og jeg så stopper betalingen til den private virksomhed kan de så slæbe mig i rki igen?
  Og hvis man betaler et afdrag hver måned hvorfor skal man så blive i Rki i 5 år?

  Mvh
  Ronnie

  • LFGR.dk 24. september 2015 at 10:47 #

   Du kan kun registreres én gang for den samme gæld. Så når den slettes efter 5 år, kan du ikke registreres for den samme gæld igen. Men du skal være klar over, at kreditor formentlig så vil forsøge at inddrive pengene via. fogedretten.

 12. duddi 29. september 2015 at 13:55 #

  Hej.

  Jeg ved at jeg er registret I rki.
  Men kan man se om man er blevet slettet for en gæld selvom den ikke er betalt altså om der er gået 5 år.?
  Der er nemlig en jeg ikke kan se , så jeg er i tvivl om den er blevet slettet?

  På forhånd tak.

  Venligst

  • LFGR.dk 9. oktober 2015 at 20:37 #

   Hvis du ikke kan se gælden når du logger ind på dininfo.dk, kan du godt regne med at den er slettet. Vil du være helt sikker, bør du dog kontakte Experian, som står bag RKI. Du kan finde kontaktoplysninger på dininfo.dk

  • Nanna 31. juli 2020 at 15:01 #

   Hej.
   Hvor længe bliver jeg ved med at stå i registret efter jeg har betalt alt?

 13. Trine stephansen 7. oktober 2015 at 16:52 #

  Hej nu har jeg læs at og henviser til rki/Experian og inde på, trustpilot bliver der ikk snakkede så godt om det, nu når man skal bruge sit nemid til dette virker det ikk så fornuftig ved det hele, da nemiden er en vigtig og privat ting

  • LFGR.dk 9. oktober 2015 at 20:34 #

   Hej Trine
   Du kan roligt benytte nemid til login på deres hjemmeside. Det er ganske sikkert.

 14. Henrik 13. oktober 2015 at 16:44 #

  Hvis en person har optaget gæld i ens navn, er det så muligt at få reg i RKI flyttet til vedkomnes navn når personen har indvilliget i at betale gælden? Bare så man ik selv er reg mere.

  • LFGR.dk 26. april 2016 at 10:55 #

   Det tvivler jeg på, med mindre personen rent faktisk overtager gælden – Altså får den ændret til sit navn. Hvis vedkommende blot betaler afdragene, så er det ikke muligt.
   Noget helt andet er, at det kan være strafbart at optage gæld i andres navn, så reelt kan det være en sag for politiet.

 15. Træt af situationen 13. oktober 2015 at 20:47 #

  Jeg har fået gældssanering for ikke så længe siden og vil betale dividenden til de firmaer, som har bragt mig i RKI. De vil jo automatisk skulle slette mig. Så står der to opslag i RKI omkring tvangsauktioner, som førte til hele denne misære. Hvordan kommer jeg af med disse? Før har jeg jo ikke en chance for at komme videre.

  • LFGR.dk 13. oktober 2015 at 20:57 #

   Datatilsynet skriver følgende på deres hjemmeside (LINK)

   Oplysninger om tvangsauktion
   Oplysninger om en tvangsauktion skal som udgangspunkt slettes efter 5 år.
   Hvis tvangsauktionen bliver aflyst, skal oplysningen slettes efter 1 år.
   Hvis tvangsauktionen bliver betalt, skal oplysningen slettes senest 2 år efter betalingen. Dette gælder også, hvis tvangsauktionen bliver betalt ved gældssanering. I det tilfælde regnes de 2 år fra godkendelsen af gældssaneringen.

   Så du må regne med, at oplysningerne fremgår op til 2 år. Men det er mit indtryk, at Statstidende ikke bruges ved eksempelvis kreditvurderinger, så formentlig har en registrering i Statstidende ikke den store betydning for dig.

 16. AR 15. oktober 2015 at 13:00 #

  Er man personlig registreret i RKI eller bliver ens ægtefælle også registreret?

  • LFGR.dk 26. april 2016 at 10:53 #

   Man bliver registreret for den gæld man hæfter for. Hvis en ægtefælle ikke hæfter for gæld, bliver vedkommende heller ikke registreret for den.

 17. Nik 17. oktober 2015 at 1:05 #

  Hej. Jeg skyldte penge til Danske Bank. Bliver det registreret hos RKI?

  Hvis ikke, hvor bliver det så registreret?

 18. Træt af situationen 19. oktober 2015 at 11:43 #

  Tak for svaret. Jeg har haft fat i Experian (RKI) og de siger, at det er datatilsynet som har besluttet, at jeg skal blive stående i 2 år endnu – ligesom nævnt i dit svar. Dvs. at selv om tvangsauktionen står som betalt, så vil jeg fortsat stå der i 2 år som dårlig betaler. Dvs. at hvis jeg “blot” havde haft forbrugsgæld og brugt løs, så ville jeg være ude af RKI når jeg havde betalt dividenden.

  Jeg forstår ikke denne forskelsbehandling, for det som gældssaneringen egentlig skulle gøre var jo at hjælpe en videre, men nu er jeg fortsat blot registreret som dårlig betaler.

  Kan det passe?

  • LFGR.dk 19. oktober 2015 at 19:27 #

   Først en rettelse: Jeg misforstod åbenbart dit første spørgsmål. Jeg opfattede at du spurgte ind til registrering i Statstidende, og ikke RKI. Det var så forkert, og der er jo noget mere omfattende konsekvenser ved at være registreret i RKI/Experian.

   For at vende tilbage til dit seneste spørgsmål:
   Ja, det kan det desværre godt. Det er jo således, at Datatilsynet siger, at man kan registreres OP til 2 år efter. Her skal man så huske, at RKI/Experian lever af deres kunder, som betaler for kreditoplysninger. Derfor vil RKI/Experian forsøge at få så meget data som muligt, blandt andet ved at udnytte rammerne for, hvor længe man kan registrere folk.

   Hvis det skal laves om, skal det nok ske fra politisk hold, og der må vi nok indse, at gældsramte og konkursramte ikke ligefrem er den mest interessante vælgergruppe for politikerne.

 19. Hasse 22. oktober 2015 at 19:25 #

  Hej.

  Jeg blev for en måned siden meldt ind i RKI, da jeg efter flytning og forvirring, ikke har modtaget et brev der sagde at jeg skyldte penge.
  Gælden ligger på noget så ærgerligt som lige over 1000 kroner.

  I dine fakta kan jeg se at hvis beløbet er under 1000 kr, vil virksomheder ikke kunne se registreringen.
  Under mine oplysninger på dininfo.dk, står at registreringen ikke kan ses af RKI’s kunder.

  Kan dette blot være en form for “undtagelse” da beløbet jo er 100 kr over grænsen, eller går der bare lidt tid inden den reelle registrering sker?

  Kan jo heldigvis betale tilbage om 10 dage, og så er den bekymring ovre, men jeg er bare i tvivl om registreringen så kan ses eller ej – hvis du forstår?

  Mvh.
  Hasse

 20. Søren 17. november 2015 at 22:28 #

  Hejsa.
  kan man blive registreret 2 gange for samme gæld ?
  jeg har nemlig 1 gæld men 2 regstreringer.
  1 for det firma jeg oprindeligt skylder til og 1 for det inkassofirma der efterfølgende har overtaget.
  syntes bare det virker lidt vildt at registrere det samme 2 gange

 21. Daniel 20. november 2015 at 12:28 #

  Hej jeg vil hør nogle kan ved noget om det her,
  Jeg har være i rki og er lide bleven fjernet efter de 5 års Og jeg overvejer at købe nyere bil,
  Men jeg vil hør om i ved noget om det firma der registreret mit i Rki den kan gør krav/ ta pant i bilen?

 22. Robin svensson 4. december 2015 at 12:52 #

  Hej Berthel
  Jeg har været registreret som dårlig betaler men har betalt gælden ud i 2013.
  Jeg prøvede så igår at oprette et mobil abonnement og blev afvist da firmaet bag registreringen havde “glemt” at slette mig.
  De har rettet fejlen efter jeg ringede og gjorde opmærksom på det igår 3/12-2015 men da teleselskabet allerede havde kørt kredit check før fejlen blev rettet kan de ikke oprette mig, selvom jeg ingen penge skylder.
  Dette resultere nu i ekstra udgifter for mig.
  Kan jeg klage eller sagsøge advokat firmaet bag registreringen?
  Mvh Robin

 23. Kristina 11. december 2015 at 16:20 #

  Hej.
  Jeg har kæmpe diskutioner med en kreditor ang. Et abonnement jeg har tegnet. Var yderst uenig men da jeg fik læst igennem og så de havde nok ret. De forlanger alle pengene af mig nu. Som jeg skrev til dem dette var ikke muligt. Og jeg gerne ville betale det vil de vil sende mig til experian. Hvilket de så gerne må gøre. Kan jeg så lave afdrag med dem uden at ryge i RKI? For vil jo gerne betale. Men firmaet er slet ikke til at snakke med.
  Endvidere skriver du der skal sendes 3 rykkere. Gælder dette så også hvis de kommer 3 gange på sammen dag på mail i mail korspordance. Eller kræver det hvis mellemrum ?

 24. Tine 20. februar 2016 at 14:42 #

  Jeg har været registreret i RKI, har betalt gælden ud og er blevet slette i registeret i december 2015.
  Jeg har efterfølgende forsøgt at optage lån, for at komme af med anden gæld til skyhøje renter, men får afslag gang på gang.
  Har det betydning for min kreditværdighed efter at jeg er blevet slettet i RKI?
  Vh Tine

 25. Sanne 17. marts 2016 at 0:56 #

  Hejsa.
  Vi har lige præcis været i samme situation. Gik konkurs med eget firma og derefter røg huset på tvangsauktion.
  Vi var heldige at få en gældsernæring og fik reduceret betydeligt i vores gæld.
  Vi har et stærkt økonomisk bagland i vores familier, og banken gik med til at lave et lån til at betale restancen til vores kreditorer, mod at familien kautionerede for lånet.
  Penge blev betalt, alt gæld var ude af verden (på nær selvfølgelig det nye lån, som var en pyt i forhold til det oprindelige ocean, vi skyldte væk)
  Vi var i den fulde overbevisning om, at vi kunne komme videre i vores liv, det øjeblik kreditorerne fik indfriet deres gæld. At vi ville være ude af RKI og kun skulle tænke på, at få nedbetalt det lån, familien havde kautioneret for.
  Men sådan gik det ikke… Vi fandt hurtigt ud af, at selv om, at vi var “gældfrie”, stadig stod i RKI… Og ikke nok med det, så oplyste Experian, at vi ville stå der i endnu 2 år…pga tvangsauktionen af huset…
  Vi blev så skuffede!!! Hvordan kunne det være, at vores bankrådgiver ikke havde oplyst os om dette??? Vi havde i realiteten ikke behøvedes at involvere vores familier, da gældsernæringen tilbød en ellers fordelagtig afdragsordning på den resterende gæld!
  Vi har, trods fuld betaling til samtlige kreditorer, der havde registreret os i RKI, ikke kunne oprette mobilabonnement, få dankort eller benzin kort. Vi har ikke måtte lease en bil og da slet ikke låne til en. Da min søn skulle have briller, var det bare at betale fuldt beløb, da de ikke ville give mig samme tilbud om afbetaling som alle andre.
  Min mand og jeg har begge velbetalte jobs, men har følt os som de største tabere de sidste 2 år:-(
  Nu kom dagen så endelig her sidst i Februar, hvor registringen udløb. Vi har tjekket og dobbelttjekket hos Experian, om vi nu også VAR blevet slettet. Og det var vi! Gælden, som familien kautionerede for er nedbetalt til 180000kr Det er alt hvad, vi skylder væk!
  Vi har et rådighedsbeløb på 20000kr om måneden, og det er efter at ALT er betalt, selv hundemaden!!!
  HVORDAN KAN DET SÅ VÆRE, AT VI STADIG IKKE KAN LÅNE PENGE- NOGENSTEDER???? Er man registeret i andre registrer, man ikke er bevidst om?
  Det lyder måske lidt som om, at vi er paranoide, men det er virkeligt mærkeligt!
  Har kreditorerne lavet deres eget hemmelig register udenom RKI?
  Har det nogensinde nogen ende???

 26. Torben 15. april 2016 at 16:26 #

  Hvor lang tid efter man er blevet slettet af rki kan banken se man har være registreret

 27. Dennis 26. april 2016 at 10:42 #

  Hej Sanne der findes endnu et register det hedder debitor registeret hjemmesiden hedder http://www.registret.dk det er mig bekendt de eneste 2 der kan lave registreringer så vidt jeg ved

 28. TAKOA 30. april 2016 at 20:32 #

  Er det muligt at gøre indsigelse, imod en gammel gæld..? en der har været regristretet i RKI i 4 år.
  Er absolut ikke enig i beløb, men gad simpelthen ikke tage kampen før….Men det skal nu løses.

  Tænker at lave en indsigelse, så RKI må “slette mig” og derefter tage et lån og betale, hvad jeg nu mener jeg skylder….(hvis vi når til enighed)

 29. Jannika 23. november 2019 at 12:05 #

  Hej…
  Er det rigtigt hbad folk siger. Hvis man bliver slettet efter 5 år i RKI kan man så optage nyt gæld?! Det kender jeg en der har gjort…

 30. Pia Hansen 2. november 2020 at 20:42 #

  Min mor er folkepensionist, og i RKI. Jeg har hørt at det kan blive svært at flytte hende til en anden kommune tættere på os børn. Altså at et boligselskab ikke vil have hende som lejer.er det rigtigt?

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes