Vælg den rigtige slags gulv til rummet

Der er mange muligheder, når det kommer til at skulle vælge gulv til boligen, og det kan nogle gange godt være et lidt nervepirrende valg, da de fleste, der får lagt gulv, går ud fra, at gulvet skal være der i mange år. Derfor ønsker man selvfølgelig at træffe det helt rigtige valg, og valget afhænger først og fremmest ofte af hvilket rum, der er tale om. Herunder kan du læse mere om hvilke gulve, der typisk bliver lagt i diverse rum i huset, og forhåbentlig blive klogere på hvilket gulv, du skal vælge.

Gulvet til vådrummet

I rum hvor luftfugtigheden generelt er høj som eksempelvis i køkken, entré og bryggers, bør man aldrig vælge at få lagt gulvtæppe eller trægulv. Til disse typer af rum anbefales det at få lagt gulve af vinyl, laminat, fliser eller sten. Ønsker du at få et gulv i disse rum, som minder om træ, kan det anbefales at vælge vinyl eller laminat, som også er vandafvisende. Gulve af vinyl eller laminat er varme og behagelige, mens gulve af fliser og sten er mere hårde og kolde. 

Gulvet til børneværelset

Til børneværelset kan vinyl anbefales til gulvet, da det er blødt, hvilket gør, at børnene ikke slår sig nær så meget på gulvet, når legen bliver lidt vild. I huse med to etager ligger soveværelserne typisk på øverste etage, og da vinyl er lydreflekterende, er det et oplagt valg til gulvene i disse soveværelser. 

Gulvet til stuen

Når du skal vælge gulv til stuen, er det vigtigt, at du vælger et gulv, som er slidstærkt, da stuen er et af de rum, man opholder sig mest i, og dermed vil gulvet automatisk blive udsat for megen slid. Du skal også huske at gøre dig nogle overvejelser i forhold til, om der skal være gulvvarme i gulvet, om der skal stå en brændeovn i stuen, skal gulvet være ekstra slidstærkt, hvis der er børn og dyr i hjemmet. Hvis du har store, tunge møbler kan det anbefales, at du får lagt et lyst gulv, mens lyse møbler går godt til et mørkt trægulv. Har du en stor og åben stue, så skal du overveje hvilken effekt gulvet har på akustikken i rummet. I rum af en betydelig størrelse, hvor der er højt til loftet, kan du risikere rumklang, fordi lyden i rummet reflekteres af loftet, gulvene og væggene. 

Vil du gerne vide mere om gulve så klik her.

No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes